Udland

USA's vicepræsidents søn fyret efter positiv kokaintest

USA's vicepræsident Joe Bidens søn er blevet testet positiv for brug af kokain, hvilket nu koster ham deltidsjobbet som reservist i den amerikanske flåde, skriver CNN.

Den 44-årige Hunter Biden, der er uddannet advokat og til daglig partner i et investeringsfirma, beklager sin opførsel.

- Det var mit livs ære at tjene i flåden, og jeg er flov og fortryder inderligt, at min opførsel nu har kostet mig min stilling. Jeg respekterer flådens beslutning. Med kærlighed og støtte fra min familie ser jeg nu fremad, skriver han i en meddelelse til CNN.

Biden har været ansat som PR-officer i flåden siden maj 2013. En måned efter sin ansættelse blev han testet positiv for brug af kokain, og han blev ifølge en rapport om hændelsen fyret allerede i februar i år.

Det er dog først nu, at historien kommer ud til offentligheden.

Flåden har ikke været i kontakt med vicepræsident Joe Bidens kontor i forbindelse med sagen, fortæller en embedsmand til CNN. Det er normal procedure, at man bliver afskediget fra forsvaret, hvis man bliver testet positiv for brug af stoffer.

Hverken Joe Biden eller nogen fra hans kontor har kommenteret sagen.

Hunter Biden er den yngste af Joe Bidens to sønner. Hans storebror, Beau Biden, er statsanklager i delstaten Delaware og major i Nationalgarden, som han har været udsendt til Irak med.

Joe Biden har været vicepræsident under Barack Obama siden 2008. Han har i flere tilfælde offentligt udtrykt stolthed over at komme fra en familie med tradition for at være aktiv i det amerikansk militær.

Sidste år lavede Joe Biden sjov med, at Hunter Biden som 42-årig ville søge ind i militæret.

- Min søn, der er over 40 år, har sluttet sig til hæren. Han skal være officer, sagde Joe Biden dengang med et smil på læben.