Udland

IS tvinges til tilbagetrækning i Kobani

Terrororganisationen Islamisk Stat (IS) har påbegyndt en tilbagetrækning fra den syriske by Kobani nær grænsen til Tyrkiet, skriver BBC.

Kobani har den seneste måned været centrum for intense kampe mellem IS og kurdiske oprørsstyrker, der har forsøgt at forsvare byen mod jihadisterne.

Kurderne har de seneste dage vundet fodfæste i kampen om byen, særligt efter at amerikanerne har intensiveret deres luftangreb i området, fortæller Idriss Nassan, der er stedfortrædende udenrigsminister i Kobanis kurdiske selvstyre.

- Inden for de seneste dage har Islamisk Stat måske haft kontrol over 40 procent af byen Kobani, men nu er mindre end 20 procent af byen under IS' kontrol, siger Idriss Nassan til BBC.

En lokal journalist fortalte tidligere torsdag til nyhedsbureauet Reuters, at han gik forbi områder i byen, som var under IS-kontrol for bare to dage siden, men som nu tilhørte kurderne i gruppen YPG.

- Officielle repræsentanter siger, at luftangrebene er tilstrækkelige, men at en indsats på jorden er nødvendig for at udrydde IS. YPG er i stand til at gøre det, men har brug for flere våben, fortæller journalisten Abdulrahman Gok.

Talsmand for Pentagon, John Kirby, siger at flere områder i byen stadig er under IS' kontrol, og han advarer mod at hele Kobani stadig kan falde, da flere jihadister slutter sig til kampene i byen.

- Jo mere de vil have den, jo flere ressourcer giver de til den, og jo flere mål skal vi ramme. Vi ved, at vi har dræbt flere hundrede af dem, siger talsmanden.

IS indledte offensiven mod Kobani i midten af september, og hidtil er over 600 mennesker blevet dræbt, mens omkring 200.000 i området er flygtet over grænsen til Tyrkiet.