Udland

Kampagne: Tis i badet og spar på vandet

Under bruseren kan du også selv komme af med lidt vand. Scanpix

En gruppe af britiske universitetsstuderende har påbegyndt en kontroversiel kampagne for at få andre studerende - og i sidste ende hele landet - til at spare på vandforbruget.

I stedet for at bruge toilettet og skylle ud, skal alle meget hellere lade vandet, mens de står under bruseren om morgenen, lyder budskabet i kampagnen 'Go with the Flow'. Den er udarbejdet af studerende ved University of East Anglia i Norwich.

- Med 15.000 studerende på UEA kunne vi på et år spare nok vand til at fylde et olympisk svømmebassin 26 gange, fortæller den ene af ophavsmændene, Chris Dobson, til BBC.

Og selv om det kunne betyde store besparelser - 720 millioner liter vand om året - hvis hele Storbritannien fulgte med på moden, er Dobson da godt klar over, at det ikke er alle, der synes, at ideen er rigtig god.

- Kampagnen har delt vandene - folk virker til enten at elske eller gade ideen, siger han.

En talskvinde for universitetet har sagt til BBC, at uddannelsesstedet støtter alle studerendes entreprenante ideer - inklusive "tisse i badet"-ideen.

Måske spreder tendensen sig til Danmark i den nærmeste fremtid. En undersøgelse, som YouGov foretog for MetroXpress i 2011 viste, at 28 procent af danske kvinder har tisset i brusebadet.