Udland

Ny IS-video viser drab på britisk gidsel

En video, der er udgivet på Internettet, viser angiveligt drabet på det engelske gidsel, nødhjælpsarbejder Alan Henning, skriver nyhedsbureauet Associated Press (AP).

Videoen viser angiveligt et medlem af IS (Islamisk Stat), der halshugger Alan Henning. Videoen ligner ifølge AP andre videoer optaget af IS, der har besat et område langs grænsen mellem Irak og Syrien.

Ifølge organisationen Site, der sporer terrorgruppers aktiviteter på internettet, præsenterer det britiske gidsel sig selv i den ét minut og 11 sekunder lange video med titlen: "Endnu en besked til Amerika og dets allierede".

 - På grund af vort parlaments beslutning om at angribe Islamisk Stat, må jeg nu som brite betale prisen for den beslutning, siger gidslet ifølge Site på videoen.

 Det britiske udenrigsministerium oplyser fredag aften, at man arbejder på højtryk for at fastslå, om videoen er ægte. Samtidig understreger ministeriet, at Alan Hennings familie vil få al den støtte, den har brug for.

 I USA siger en talsmand for Det Hvide Hus, at man er opmærksom på videoen og er ved at undersøge om den er ægte.  Hvis videoen er ægte er den "endnu et bevis på Islamisk Stats brutalitet", hedder det videre fra Det Hvide Hus ifølge Reuters. Med fredagens drab har den militante organisation videofilmet drabet på fem gidsler siden 19. august.

 Tidligere blev der udsendt en video af drabet på briten David Haines, der blev lagt på internettet 13. september. I den optagelse fik Storbritanniens premierminister, David Cameron, skylden for drabet.

Den 47-årige tidligere taxachauffør Alan Henning blev kidnappet af militante islamister i december, da han leverede nødhjælpsforsyninger i Syrien. Siden da har hans familie kæmpet for at få den 47-årige brite frigivet. I sidste uge fortalte hans kone, at hun havde modtaget en lydfil, hvor Alan Henning bad om nåede.

Videoen slutter med at IS-krigeren truer med at dræbe et amerikansk gidsel, en nødhjælpsarbejder Peter Edward Kassig.

- Obama, du har startet et luftbombardement i Syrien, som bliver med at ramme vores folk, så det er kun retfærdigt, at vi rammer Jeres nærmeste, siger krigeren ifølge AP.

TV2's mellemøst-korrespondent Steffen Jensen kalder truslen mod Kassig og USA "bestialsk".

- Det er et eksempel på den psykologiske krigsførelse, som IS er eksperter i. Den her video vil have en chok-effekt i USA, og den viser hvor bestialsk, IS er i sin fremgangsmåde, siger Steffen Jensen til TV2 News.

På en video, der viste henrettelsen af det britiske gidsel, nødhjælpsarbejder David Haines - den viste sig at være ægte - truede IS også med at dræbe Alan Henning.