Her taber Nasa en helikopter på jorden

Forskere hos Nasa og forskere fra det amerikanske militær har brugt mere end tre år på at forberede sig på en begivenhed, der tog mindre end 10 minutt

Forskere hos Nasa og forskere fra det amerikanske militær har brugt mere end tre år på at forberede sig på en begivenhed, der tog mindre end 10 minutter sekunder, oplyser det amerikanske rumfartsagentur.

På et forskningscenter i USA har Nasa med vilje ladet en militærhelikopter styrte mod jorden for at undersøge, hvordan det påvirker fartøjet og passagererne.

Helikopteren er knap 14 meter lang og faldt 10 meter ned med en fart på omkring 50 kilometer i timen. I helikopteren var placeret 13 forsøgsdukker, som forskerne blandt andet målte bevægelserne på.

- En af grundene til, at vi udfører disse forsøg, er, at vi lærer ting, når vi lader dem falde. Man kan planlægge en test, men når vi sætter eksperimenterne ind i en helikopter i fuld størrelse, opfører de sig fuldstændig anderledes, forklarer chefforsker hos Nasa, Martin Annett.

Nasa vil bruge resultaterne fra forsøget til at forbedre helikopternes rotor, så fremtidens helikoptere bliver bedre designet og mere sikre.

Du kan se helikopteren styrte mod jorden i videoen øverst i artiklen.