Steinmetz: FN-topmøde er politikernes Roskilde Festival

Når flere end 140 af verdens statsledere besøger den samme by på samme tidspunkt, går det ikke ubemærket hen. En stor del af verdens kameraer peger lige nu i retning af New York og FN’s generalforsamling, der i disse dage løber af stablen midt på Manhattan.

Den i forvejen kaotiske trafik i millionbyen bliver yderligere generet af et utal af limousiner, politieskorter og afspærringer. En lang række gader er lukket helt ned, så man ikke kan komme frem med mindre man altså hedder Obama, Cameron eller Thorning-Schmidt.

Det er dog helt klart den amerikanske præsidents tilstedeværelse, der er til størst gene for trafikken. Hvor end han kører hen, er Secret Service altid på plads for at lukke ned for mulige attentater, og han skal tilbringe tre dage i New York i forbindelse med topmødet.

Hør Jesper Steinmetz fortælle om det enorme maskineri, der går i gang, når FN holder topmøde i New York, i videoen i toppen af siden.