Historisk mordgåde måske løst: Jack the Ripper afsløret efter 126 år?

16x9
Den mystiske Jack the Ripper er blevet afsløret, ifølge en ny bog. Foto: Polfoto

En af historiens største mordgåder er nu måske blevet opklaret.

En af historiens største mordgåder er nu måske blevet opklaret. Historien om den seriemorderen Jack the Ripper har  i mere en et århundrede affødt både bøger og film og utallige teorier om manden, der i 1888 begik mindst fem drab på prostituerede i Londons gader.

Men mener en amatørdetektiv, at han kan fastslå morderens identitet på baggrund af moderne DNA-teknologi, skriver Daily Mail søndag.

Amatørdetektiven Russell Edwards købte i 2007 på en auktion et gammelt sjal, der var fundet hos et af Jack the Rippers ofre.

Sammen med Jari Louhelainen, en førende retsmedicinsk ekspert i historiske gerningssteder, var han i stand til at finde gamle spor af blod og sæd på sjalet, og gennem moderne DNA-analyser kunne makkerparret forbinde sporene til henholdsvis det kvindelige offer og en af de hovedmistænkte i sagen.

Og Russell Edwards er ikke længere i tvivl. I bogen 'Naming Jack The Ripper', der udkommer på tirsdag, angiver han således manden, som han mener, var Jack the Ripper.

Der er tale om den polske immigrant Aaron Kosminski, der sammen med sin familie var flygtet til London i de tidligere 1880'ere.

-  Nu da det er overstået, er jeg begejstret og stolt af det, vi har opnået, og tilfreds med, at vi har fastslået, så vidt vi overhovedet kan, at Aaron Kosminski er synderen, siger Jari Louhelainen.

Kosminski arbejdede som frisør og har altid været en af de tre hovedmistænkte i sagen. Han var 23, da mordene fandt sted, og han beskrives som havende været psykisk syg, formentlig med paranoid skitzofreni.