Udland

Palæstina: Hamas er mere populær end nogensinde

Efter den blodige konflikt med Israel er Hamas mere populær end nogensinde i den palæstinensiske befolkning.

Det viser en ny meningsmåling, der er foretaget af Palæstinas førende meningsmålingsinstitut blandt palæstinensere både på Vestbredden og i Gaza.

61 procent af palæstinenserne ville stemme på Hamas-lederen Ismael Hayiyeh som præsident, mens kun 32 procent ville stemme på den nuværende præsident, Mahmoud Abbas.

Det er første gang i otte år, der har været et flertal blandt palæstinenserne for en leder fra Hamas.

Så sent som i juni, kort før konflikten i Gaza tog fart, havde Hamas-lederen Hayiyeh kun opbakning fra 41 procent  af palæstinenserne, mens Abbas havde et flertal på 53 procent af befolkningen bag sig.

Meningsmålingen fra Palestinian Center for Policy and Survey Research viser også, at der på andre punkter er massiv opbakning til Hamas i befolkningen, både i Gaza og på Vestbredden, skriver nyhedsbureauet AP.

79 procent af palæstinenserne mener således, at Hamas vandt krigen mod Israel. 86 procent mener, at Hamas skal genoptage bombardementerne af Israel, hvis blokaden af Gaza ikke lempes som aftalt. Og 72 procent af palæstinenserne går ind for at man starter en væbnet kamp på Vestbredden på samme måde som den, man har ført i Gaza.

Meningsmålingen er gennemført i dagene omkring indgåelsen af den seneste våbenhvile.