Udland

Medpassagerer skubber togvogn og redder fastklemt mand

I den australske by Perth kom en togpassager i klemme mellem perronen og en togvogn på Stirling Station onsdag eftermiddag lokal tid.

Overvågningsbilleder, som ABC News er kommet i besiddelse af, viser, hvordan manden falder ved trappen i togdøren og får sit ene ben i klemme.

- Det ene ben gled ud af døren, ned i mellemrummet, og så sad han fast. Vi alarmerede togføreren, så vi var sikre på, at toget holdt helt stille, siger togselskabets talsmand, David Hynes.

I et forsøg på at få manden fri kom de andre mennesker i toget og på perronen til undsætning, og i samlet flok skubbede de togvognen, så manden kunne få sit ben fri.

- Der kom en masse mennesker fra toget, og de blev organiseret, så vi kunne rykke og tilte togvognen væk fra perronen, så redningsfolk var i stand til at få ham hevet fri, forklarer David Hynes.

Der blev tilkaldt en ambulance, men manden slap fri uden nogen alvorlige skader.

Advarselsskilte

Ligesom i Danmark er der i Australien advarselsskilte på perroner, hvor der står, at passagerne skal stå bag den gule linje på perronen og passe på hullet, der er i mellem toget og perronen.