Udland

Oprørere på lydfil: Skjul den sorte boks

En ny lydfil offentliggjort af den ukrainske efterretningstjeneste peger igen på russisk involvering i fly-ulykken.

Ifølge lydfilen har Rusland bedt oprørerne om at skjule flyets sorte bokse - der i virkeligheden er orange, så de er lettere at finde blandt vragdele.

Boksene er i øjeblikket i de pro-russiske separatisters varetægt, men skal bruges til at kaste lys over de nærmere omstændigheder omkring flystyrtet.

- Jeg har en opfordring til dig. Vores højtstående venner er meget interesseret i de sorte bokse. Jeg mener folk fra Moskva. Der er to genstande. Khmuryi, chefen for efterretningstjenesten har en. Samarbejd med ministeriet for katastrofer. Det, I finder, må ikke falde i andres hænder, lyder det bl.a. på lydfilen.

- Vi fandt noget. Bare en boks. Der står satellit navigering på den.

- Skjul den. Hvem ved, hvordan det er camoufleret.

Samtidig frygter vestlige lande ,at det er lykkedes oprørerne at fjerne eventuelle beviser på, at det var et missil, der skød MH17 ned over Ukraine.

Antallet af fundne omkomne efter MH17-flystyrtet i det østlige Ukraine nåede søndag aften op på 251, meddeler et lokalt regeringsudvalg ifølge Reuters.

Alle 298 om bord på flyet, der var på vej fra Amsterdam til Kuala Lumpur, døde, da flyet efter alt at dømme blev skudt ned torsdag.