Udland

Skæbnerne fra MH17: Hel familie på ferie udslettet

Malaysian Airlines offentliggjorde lørdag passagerlisten fra MH17, hvor 298 mennesker mistede livet ved flykatastrofen torsdag. Og det er en lang liste over sorg, død og knuste familier.

En hel familie på fire blev udslettet, 44-årige Juli Hastini var på vej til sit hjem i den centrale Java i Indonesien. Hun var på vej hjem til i anledningen af Eid, en højtid for muslimer. Hun havde sin hollandske mand, John Paulissen og parrets to børn, den fem-årige dreng Arjuna og hans tre-årige lillesøster Sri.

Juli Hastinis svoger har fortalt BBC, at Juli Hastini arbejdede for et medicinal-firma i Holland. Sidste år nåede hun ikke hjem til Java til sin mors begravelse, så i år var det planen at hele familien skulle besøge moderens gravsted i Java. Men de planer blev knust ved katastrofen i torsdags.

Med MH17 var også Karlinj Keijzer, en 25-årig hollandsk studerende, der læste på Indiana Universitetet i USA. Hun havde sin kæreste, Laurens van der Graaff med, begge blev dræbt ved styrtet. Keizer boede og læste i USA og hun og kæresten skulle på ferie til Malaysia sammen, da katastrofen ramte.

- Det er et tab for universitetet, siger Michael A. Robbie, præsident for Indiana University. Keizer læste medicin og var på universitetets ro-hold.

Blandt de mindst ni dræbte britiske statsborgere var 49-årige Glenn Thomas fra Blackpool.

Han var presse-talsmand for WHO (World Health Organisation) og tidligere producer for BBC, og hans familie er nu i sorg.

Hans nevø, Jordan Withers fortæller til The Telegraph, at han først håbede, Glenn Thomas ikke havde nået flyet "for han plejede at komme for sent til fly hele tiden".

- Men da jeg fandt ud han var med, græd jeg mine øjne ud. Han var min bedste ven. Vi kan ikke tro det, siger Jordan Withers.

49-årige Tambi Jiee og 47-årige Ariza fra Maylasia var via Amsterdam på vej hjem fra Kazakhstan, hvor Tambi Jiee havde været udstationeret hos Shell. Med sig havde de deres fire børn på 19, 17, 15 og 13 år, der ifølge Straits Times, alle er omkommet.