Tantholdt: Lig fra MH17 bliver lagt i bunker på lastbiler

Den hollandske udenrigsminister, Frans Timmermans, har efter et besøg hos den ukrainske præsident, sagt, at han på sit lands vegne, er rasende over den behandling, som ofrene for torsdagens flykatastrofe i Ukraine får. Ifølge ham slæbes der rundt på ligene, som ligger spredt ud over et stort areal i det østlige Ukraine.

192 ud af de 298 ofre fra det malaysiske passagerfly var hollandske statsborgere.

- Vi er allerede i chok, men i dag hører vi, at der bliver flyttet rundt på ligene, og at man ikke behandler stedet korrekt. Og det har virkelig skabt chok i Holland. Folk er vrede og rasende over det, de hører, sagde den hollandske udenrigsminister, Frans Timmermans, tidligere på dagen.

Og den ukrainske udenrigsminister er enig med sin hollandske kollega i, at den måde ligene behandles på ikke er tilstedeligt, fortæller TV 2 Nyhedernes Rasmus Tantholdt, der befinder sig i Kiev.

- Da jeg talte med ham, kaldte han det afskyeligt, den måde som ligene på stedet bliver behandlet på. Han fortalte om en episode i går, hvor, ifølge ham, lig blev trukket væk fra stedet og lagt i bunker på en lastbil, hvor efter de blev kørt til et ukendt sted i den oprørskontrollerede by Donetsk. Og det er altså noget, som har skabt vrede - ikke kun i Holland, men også i Ukraine, siger Rasmus Tantholdt.

Svært for OSCE at få adgang til området

Der har tidligere været meldinger om, at internationale OSCE-observatører har haft svært ved at få adgang til ulykkesstedet, som ligger i et område i Østukraine, som for øjeblikket kontrolleres af pro-russiske seperatister.

- Og de skulle jo netop holde øje med, at tingene foregår på en anstændig måde - at der ikke bliver flyttet rundt på lig og vragdele. Og at bevismaterialer ikke bliver ødelagt, siger Rasmus Tantholdt, som mener, at seperatisterne holder OSCE ude, fordi de ikke stoler på andre end sig selv - og russerne.

- Separatisterne siger, at de vil lave deres egen undersøgelse af, hvad der er sket. Men nogle vil måske sige, at det separatisterne er bange for, er, at man skal finde ud af, at de stod bag nedskydningen af flyet.