Udland

Forskere undrer sig: Mystisk hul spottet i Sibirien

I Sibirien i Rusland undrer forskerne sig over, hvad der har forårsaget et gigantisk hul i jorden. Der er blevet opdaget og filmet et kæmpe krater i en olierig del af Rusland, der også går under navnet ”Verdens ende”, skriver Siberian Times.

Helikopterbilleder af hullet viser et stort krater, der er cirka 80 meter bredt. Det er placeret på Jamal-halvøen i den nordlige del af Rusland.

- Et forskerhold er blevet sendt ud for at undersøge hullet og ankommer til stedet i løbet af onsdagen, skriver Siberian Times.

Videnskabsfolkene skal finde ud af, hvordan hullet er opstået. Allerede nu boomer internettet med spekulationer i, at det er en ufo-landing, der er årsag til det store krater.

Forskere spekulerer i, at det er en meteor, der har ramt området. Hullet er placeret i et meget øde område af det nordlige Rusland.

Den præcise årsag til hullets opståen vides ikke endnu, men forskerne vil tage prøver fra jord, luft og vand, når de ankommer til krateret.

Ifølge avisen var der en sø i området for 10.000 år siden. I dag er den store halvø et af Ruslands vigtigste områder til produktion af gas.