Udland

Tyskland: Kampfly kolliderer med passagerfly

Et tysk kampfly og et mindre passagerfly er kollideret i Olsberg, Sauerland i Tyskland. Det bekræfter det lokale politi overfor Bild.

Der er tale om et jetfly af mærket Learjet og et kampfly af mærket Eurofighter, og piloten og en passager i flyet savnes nu. Flyet styrtede ned i nærheden af et boligområde og man leder nu efter de involverede i et skov- og bjergområde.

Die zwei Eurofighter und der Learjet hätten sich am Montag um 14.40 Uhr in der Luft zu einem Manöver getroffen, dabei habe einer der Kampfjets die Zivilmaschine offenbar berührt, sagte der Sprecher.

Mindst en person er omkommet ved ulykken, oplyser det lokale politi til Bild. Man har ligeledes fundet en faldskærm, men det er uvist, om den har forbindelse til flyulykken.

En talsmand fra flyvevåbnet i Berlin har ligeledes bekræftet en ulykke mellem en Eurofighter og et passagerfly. Men man har endnu ikke fundet årsagen til ulykken. Efter ulykken formåede det tyske kampfly at lande på trods af skader. Der var tale om en antiterror-øvelse med Eurofighteren. Nu savnes piloten og en passageri det civile fly, ifølge Bild havde de ikke faldskærme med..

Ifølge den tyske avis Bild lavede kampflyet, der sammen med andre kampfly deltog i en anti-terrorøvelse, en manøvre, som bragte kampflyet i så tæt kontakt med det civile fly, at de berørte hinanden.

Se flere billeder øverst i artiklen