Udland

Taiwan presser Danmark for at rette landkort

Et landkort på Udenrigsministeriets hjemmeside, der viser Taiwan som en del af Kina, har nu ført til, at Taiwan har klaget til Danmark.

Og det endda selvom Danmark ikke anderkender den store ø øst for Kina, som en selvstændig stat.

- Vores repræsentationskontor i Danmark har bragt spørgsmålet op med den danske regering, siger Anna Kao, talskvinde for udenrigsministeriet i Taiwan ifølge wantchinatimes.com.

Kortet ligger på en afdeling af udenrigsministeriets hjemmeside, der hedder ”Danmark i Kina”. Her er en række byer på det kinesiske fastland markeret for at vise, at her ligger repræsentationskontorer. Og det er i den forbindelse, at det danske kontor handelskontor i Taipei (hovedstaden på Taiwan) er markeret sammen med de øvrige danske repræsentationer i det kommunistiske Kina.

Ifølge wantchinatimes.com, som citerer avisen Liberty Times, siger Anna Kao videre, at Taiwan vil blive ved med at rette henvendelse til Danmark, så længe kortet ligger på det danske udenrigsministeriums hjemmeside.

Kina accepterer ikke støtte til Taiwan

Taiwan har det, man kalder en uafklaret folkeretlig status.

Hvis man spørger kineserne, er øen en del af Kina. I praksis agerer Taiwan dog med en vis form for selvstændighed. Øen med over 23 millioner indbyggere har både politisk, kulturelt og økonomisk samarbejde med en række lande. Herunder også Kina.

Men kineserne har tidligere understreget, at de ikke vil samarbejde med lande, der anderkender Taiwan som en selvstændig nation.

Ligesom de fleste andre lande har Danmark ikke udfordret kineserne ved at have diplomatiske forbindelser til Taiwan. Danmark har dog et handelskontor på øen for at udbygge de økonomiske og kulturelle forbindelser.

Tv2.dk har dagen igennem forsøgt at få en kommentar fra Udenrigsministeriet, men det har ikke været muligt ind til nu.