Udland

Pelés søn får fængselsdom på 33 år

Sønnen af den globale fodboldlegende er dømt for hvidvask af narkopenge.

Sønnen af den brasilianske fodboldlegende Pelé har fået en fængselsstraf på 33 år for hvidvaskning af penge tjent på handel med narkotika.

Det skriver BBC.

Edson Cholbi do Nascimento, kendt som Edinho, er tidligere blevet beskyldt for at omgås personer i den brasilianske underverden.

I 2005 blev han første gang anholdt i en narkosag og afsonede en straf for overtrædelser af narkoloven samt for at have forbindelse til en berygtet narkohandler i Santos.

Edinho, som spillede som målmand i sin fars gamle klub, Santos, frem til 1999, erklærede sig uskyldig i anklagerne mod ham, men erkendte, at han er afhængig af marijuana.

Pelé hævder, at sønnen er uskyldig

Pelé besøgte adskillige gange sin søn i fængslet, og har altid hævdet hans uskyld.

- Om Gud vil, sker retfærdigheden fyldest. Der er ikke skyggen af bevis mod min søn, sagde Pelé i 2006 ifølge BBC.

Den seneste kendelse blev udstedt af en dommer i den nærliggende kystby Praia Grande i delstaten São Paulo. Brasilianske medier har ikke været i stand til at få kontakt til Edinho, men de skriver, at han ventes at appellere dommen.

Den 43-årige Edinho har i flere år været ansat af Santos som målmandstræner. Han er den 73-årige Pelés tredje søn fra fodboldikonets første ægteskab.

Pelé, eller Edson Arantes do Nascimento, tilbragte hele sin professionelle karriere i Brasilien hos Santos. Han sluttede af med to år hos New York Cosmos i et forsøg på at udbrede fodboldens popularitet til USA.

Pelé vandt med Brasilien VM i fodbold i 1958, 1962 og 1970. Han anses for at være sin generations bedste fodboldspiller.