Udland

Ny knivterror rammer Kina

Seks personer er såret efter et nyt knivangreb på en togstation i Kina tirsdag, oplyser politiet i Guangzhou i en meddelelse.

Politiet skød efterfølgende knivstikkeren på stationen i den sydkinesiske storby Guangzhou. Han blev såret og anholdt.

 Alle de sårede ofre, hvoraf mindst to er kvinder, er blevet indlagt på lokale hospitaler. Der var ifølge politiet tale om rejsende, der var ved at forlade stationen.

I første omgang oplyste lokale medier, at fire mænd havde stået bag angrebet. Det lokale politi i Guangzhou har nu rettet det til, at der kun var en enkelt gerningsmand involveret i angrebet.

 Blodige masseangreb er sjældne i Kina, men i de sidste tre måneder har der været tre opsigtsvækkende angreb på kinesiske togstationer. Ifølge myndighederne står religiøse ekstremister fra regionen Xinjiang bag angrebene.

Dagens angreb kommer godt en måned efter, at 29 personer blev dræbt, og 143 mennesker blev såret af mænd med macheter på en togstation i den sydvestlige kinesiske by Kunming i marts.

Og i sidste uge blev tre dræbt og 79 såret ved et angreb på togstationen i Xinjiang, hvor angriberne først udløste en bombe og derefter angreb rejsende med knive.