Udland

TV: Meteor lyser himlen op over russisk by

Meget tyder på, at det natten til søndag var en meteor, der fløj hen over den russiske by Murmansk og lyste himlen op i et par sekunder.

Flere videoer, der er kommet fra den russiske by, viser en meteorlignende genstand, der kommer ned fra himlen klokken to lokal tid og lyser nattehimlen op. Meteoren går efter nogle få sekunder i små stykker og forsvinder igen. Myndighederne har endnu ikke fundet nogen rester af meteoren, skriver Daily Mail.  

Optagelserne fra nattens episode minder om et lignende tilfælde i 2013, hvor en meteor fløj hen over en anden russisk by, Chelyabinsk. Her eksploderede den over byen, kvæstede 1200 mennesker og smadrede vinduer i flere bygninger.

Det er dog ikke sikkert, at nattens tilfælde er en meteor. Rusland har en militærbase tæt ved byen, og der er derfor også den mulighed, at det er et russisk missil i forbindelse med en militærøvelse. Der var dog ifølge de lokale myndigheder ikke nogen planlagte missiltest natten til søndag.

Meteoren fløj hen over byen klokken 2.10 lokal tid, men i modsætning til meteoren over Chelyabinsk var der ikke nogen lyd fra en eksplosion, fortæller øjenvidner.

Det voldsomme stjerneskud opstår, når en genstand fra rummet, ofte en sten, flyver gennem Jordens atmosfære og brænder op, når den møder modstand.