Udland

Er Loch Ness-uhyret spottet på Apple-fotos?

Det sagnomspundne Loch Ness-uhyre angiveligt blevet spottet - igen. Denne gang er det satellitbilleder fra den berømte skotske sø, som sparker nyt liv i til historierne om fabeldyret, skriver Daily Mail.

Billederne stammer fra korttjenesten Apple Maps og viser angiveligt et cirka 30 meter langt sløret billede i søen, som til forveksling kunne ligne et hvalagtigt dyr, som padler sig gennem vandet.

Den officielle fanklub for Loch Ness-uhyret registrerer alle påståede observationer af uhyret og har de seneste seks måneder studeret satellitbillederne.

- Det ligner kølvandet fra en båd, men der er ikke nogen båd. Vi har vist det til bådeksperter, men de ved ikke, hvad det er, siger formanden Gary Campbell.

Han forklarer, at man undervejs har afskrevet logiske forklaringer som en sæl eller drivtømmer, der skaber bevægelse i vandet.

- Uanset hvad det er, er det under vandet og på vej sydpå, så med mindre der har været hemmelige u-bådsøvelser i søen, kunne størrelsen på objektet tyde på, at det kunne være Nessie, siger Gary Campbell.

Uregelmæssighederne i vandet blev opdaget ved et tilfælde af to mænd i slutningen af 2013, da de sad og benyttede korttjenesten.

- Det var et rent lykketræf, at jeg fandt det. Jeg kiggede på sattellitbilleder af min hjemby, da jeg tænkte. at jeg lige ville tage et kig på Loch Ness, fortæller den af mændene, 26-årige Andrew Dixon.

- Da jeg så det, var det første, der slog mig, at "det er Loch Ness-uhyret". Det havde formen på det, og jeg menter at det var mere end bare en skygge, siger han.

Ingen har endnu kunnet forklare de nye billeder af "uhyret", der gennem tiden er blevet spottet adskillige gange. Mange har vist sig at være falske, herunder tre billeder fra 2013 der viste sig at henholdsvis at være en and, en bølge og slet ikke at være fra Loch Ness-søen.

Trods fanklubbens gisninger, er en anden mulig forklaring, at der simplthen kan være tale om undersøiske strømme.