Rusland: Nato's satellitbilleder er gamle

16x9
Ifølge Nato er disse billeder fra marts. Ifølge Rusland er de otte måneder gamle Foto: Scanpix

En højtstående russisk militærkilde siger, at Nato's satellitbilleder af russiske styrker ved den ukrainske grænse blev taget i august sidste år, skri

En højtstående russisk militærkilde siger, at Nato's satellitbilleder af russiske styrker ved den ukrainske grænse blev taget i august sidste år, skriver det statslige nyhedsbureau RIA ifølge Reuters.

Ifølge Nato er billederne imidlertid taget i marts, og den militære ledelse i Nato er ikke i tvivl om, at russerne er klar til at bevæge sig ind over den ukrainske grænse inden for højst 12 timer efter at have fået ordren til det.

 - Vi vurderer en trussel ud fra kapacitet og intention. Russerne har helt klart kapaciteten, men vi er usikre på, hvad Ruslands intention er, siger Gary Deakin, leder af Natos kriseoperations- og styrelsescenter i det militære hovedkvarter i det sydlige Belgien.

Fogh er konfrontatorisk
Det sker samtidig med, at Rusland i dag langede hårdt ud efter Nato’s generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, hvis udtalelser de kalder konfrontatoriske.

Anders Fogh Rasmussen har nemlig beskyldt Rusland for at stå bag urolighederne i det østlige Ukraine og kræver, at Rusland trækker sine tropper væk fra grænsen.

- I talende stund står omkring 40.000 russiske soldater opmarcheret ved den ukrainske grænse. De er ikke på øvelse, men klar til kamp. Vi har set satellitbillederne dag efter dag, sagde Anders Fogh Rasmussen under et besøg i Tjekkiet i dag.