Jens Stoltenberg: NATO skal bÄde samarbejde og vise styrke

Nato bekrÊfter, at Jens Stoltenberg aflÞser Anders Fogh Rasmussen som Natos generalsekretÊr. Skiftet pÄ topposten sker pr. 1.

Nato bekrÊfter, at Jens Stoltenberg aflÞser Anders Fogh Rasmussen som Natos generalsekretÊr. Skiftet pÄ topposten sker pr. 1. oktober.

- Det er vemodigt at forlade norsk politik, men jeg ser frem til arbejdet i NATO, der er helt afgÞrende i denne tid med situationen i Ukraine og pÄ Krim, siger Jens Stoltenberg selv om sit nye job.

Anders Fogh Rasmussen roser sin aflÞser, norske Jens Stoltenberg, pÄ twitter med disse ord:

 "En varm lykĂžnskning til @jensstoltenberg med udnĂŠvnelsen til min aflĂžser som Natos generalsekretĂŠr fra 1. oktober 2014. Jeg har kendt @jensstoltenberg i mange Ă„r og ved, at han er den rette mand til at bygge videre pĂ„ Natos styrke og succes efter Natos topmĂžde."

OgsÄ den danske statsminister Helle Thorning-Schmidt Þnsker den tidligere norske statsminister til lykke:

 - Jeg er personligt meget glad for, at valget er faldet pĂ„ Jens. Jeg kender ham rigtigt godt og har arbejdet tĂŠt sammen med ham igennem mange Ă„r.  Han var en sĂŠrdeles dygtig statsminister i Norge, og han har altid lĂžst sine opgaver - ogsĂ„ de vanskelige - fantastisk flot. Han er et varmt og visionĂŠrt menneske, der inspirerer sine omgivelser, siger Helle Thorning-Schmidt.

Beslutningen blev truffet pÄ et mÞde mellem alle medlemslandenes NATO-ambassadÞrer i dag, da Stoltenbergs eneste modkandidat - fra Italien - trak sig. NATO's generalsekretÊr udpeges for fire Är - med mulighed for et Ärs forlÊngelse.

Anders Fogh Rasmussen besad posten i fem Är og to mÄneder.

Se LIVE-opdatering fra Jens Stoltenbergs pressemĂžde i Oslo nedenfor: