Udland

Medie: Alle skal klippes som "Den Kære Leder"

Den Kære Leder Kim Jung-un: Sådan skal håret sidde Scanpix

Alle nordkoreanske mænd bør frem over blive klippet på samme måde. Det skal angiveligt fremgå af et sæt nye retningslinjer fra de nordkoreanske myndigheder, der skal sikre, at alle mænd i landet får samme frisure som landets ”kære leder” Kim Jong-un.

Det beretter radiostationen Radio Free Asia, der er kritisk overfor styret i Nordkorea.

Den på alle måder ubekræftede historie er, at dekretet har været i kraft nogle uger, og at det i første omgang trådte i kraft i hovedstaden Pyongyang, men ifølge radiostationen er det på vej til at blive rullet ud i hele landet.

Hårmoden har i flere omgange været genstand for de nordkoreanske myndigheders interesse. Det nye dekret skulle angiveligt være en stramning af eksisterende regler, der tillod 18 forskellige frisurer for kvinder og 10 forskellige frisurer for mænd.

Nordkoreas stats-TV har tidligere lanceret en kampagne imod langt hår med sloganet: ”Lad os klippe vores hår i overensstemmelse med den socialistiske livsstil”.

Det nye dekret er blevet negativt modtaget i befolkningen, fortæller radiostationen:

-Vores leders frisure er meget speciel, om du vil. Det passer ikke til alle, eftersom folk har forskellige ansigter og hovedformer, siger en kilde i Nordkorea til Radio Free Asia.

Den sydkoreanske avis The Korea Times har desuden talt med en andet nordkoreanske kilde, der fortæller, at den nye standard-frisure er specielt upopulær, fordi den indtil for syv-otte år siden var kendt som ”den kinesiske smugler-frisure”.