Udland

Her er de russiske magtmænd på EU's sortliste

Den russiske vicepremierminister Dmitrij Rogosin er blandt de 12 højtstående russere, som er blevet tilføjet listen af personer, som bliver ramt af EU's sanktioner mod Rusland.

Det fremgår af den liste, EU fredag har offentliggjort. Sanktionerne træder i kraft samtidig med offentliggørelsen af listen.

Med tilføjelsen af de nye navne på listen går EU nu efter personer lige under den russiske præsident Vladimir Putin. De 12 personer er derudover alle identificeret som havende en direkte rolle enten politisk eller militært i begivenhederne på Krim. Det oplyser EU's presse- og informationschef i Rusland, Søren Liborius til tv2.dk.

- Det sker for at sende et signal om, at nu skal der de-eskaleres og findes en politisk løsning i overensstemmelse med international ret, siger han.

Søren Liborius oplyser, at EU med sanktionerne gør, hvad de kan for at bidrage til at stabilisere situationen i Ukraine. Men at det sker i tæt kontakt til russerne.

De nye navne slutter sig til de 21 personer, der allerede i mandags kom på EU's sanktionsliste. De er alle forment indrejse i EU og får desuden indefrosset de penge, de har stående i europæiske banker.

- De første sanktioner medførte ikke positive skridt fra russisk side. Derfor er vi nødt til at træde et skridt videre og sende et stærkere signal, og det er det, der sker nu, siger Søren Liborius til tv2.dk

På den oprindelige sanktionsliste stod 21 navne, heraf otte fra Krim og 13 fra Rusland. Det er først og fremmest politikere og militærpersoner. Du kan se listen over de 12 personer herunder.

De 12 nye navne:

Dmitrij Rogosin

Vicepremierminister i Rusland. Har offentligt opfordret til den russiske indlemmelse af Krim-halvøen.

Sergej Glasjev

Rådgiver for Ruslands præsident. Har offentligt opfordret til den russiske indlemmelse af Krim-halvøen.

Valentina Matvijenko 

Formanden for det russiske parlaments overhus, Føderationsrådet. Støttede den 1. marts 2014 offentligt indsættelsen af russiske styrker i Ukraine.

Sergej Naruskin

Formanden for det russiske parlaments underhus, Dumaen. Støttede offentligt indsættelsen af ​​russiske styrker i Ukraine samt genforeningstraktaten for Rusland-Krim og den tilhørende føderale forfatningsret.

Dmitrij Kiseljov

Leder af det statslige nyhedsbureau Rossiya Segodnya. Centrale person i den russike regerings propaganda for indsættelsen af ​​russiske styrker i Ukraine.

Yelena Mizulina

Medlem af det russiske parlaments underhus, Dumaen. Medinitiativtager til det seneste forslag i Ruslands lovgivende forsamling, der ville have tilladt regioner i andre lande til at slutte sig til Rusland, uden godkendelse fra deres centrale myndigheder.

Vladislav Surkov 

Rådgiver for Ruslands præsident. Han stod bag processen på Krim, som mobiliserede de lokale samfund på halvøen til at iscenesætte optøjer, som underminerede de ukrainske myndigheder.

Mikhail Malyshev

Formand for valgkommission på Krim. Ansvarlig for søndagens folkeafstemning og godkendelse af valgresultatet.

Valery Medvedev

Formand for valgkommission i Sevastopol. Ansvarlig for søndagens folkeafstemning og godkendelse af valgresultatet. 

Igor Turchenyuk

Generalløjtnant - øverstbefalende for de russiske styrker i Krim.

Alexander Nosatov

Næstkommanderende for Ruslands Sortehavsflåde. Ansvarlig for russiske styrker, der har besat ukrainsk territorium.

Valery Kulikov

Næstkommanderende for Ruslands Sortehavsflåde. Ansvarlig for russiske styrker, der har besat ukrainsk territorium.