Udland

USA: Vi vil ikke anerkende Krim-afstemning

USA’s udenrigsminister John Kerry siger, at det internationale samfund ikke vil anerkendte udfaldet af søndagens folkeafstemning på Krim.

Men efter et timelangt møde mellem Kerry og hans russiske kollega Sergei Lavrov stod det klart, at russerne ikke har tænkt sig at foretage sig noget for at stoppe den omstridte folkeafstemning i 11. time.

- Vi foreslog blandt andet, at alle tropper på Krim blev trukket tilbage til deres kaserner, mens vi fortsætter forhandlingerne, sagde John Kerry efter mødet med Sergei Lavrov. Men selv om Lavrov lovede at tage alle forslag med sig hjem og forelægge dem for sin chef, den russiske præsident Vladimir Putin, så måtte John Kerry erkende, at der ikke var tegn på russisk imødekommenhed.

Til gengæld fik John Kerry en forsikring om, at russerne ikke har planer om at sende russiske tropper til andre dele af Ukraine. I Ukraine og i Vesten har man ellers bekymret fulgt samlingen af russiske soldater på øvelse tæt ved grænsen til det østlige Ukraine.

- Lavrov gav en offentlig forsikring om, at de russiske tropper ikke skal bruges i Ukraine. Men vi vil gerne høre helt klart hvad Rusland har tænkt sig med disse tropper, sagde John Kerry efter mødet.