Udland

TV: Så slemt har tv-vært det i dag

For første gang siden sin gidseltagning står den tidligere vært på TV Avisen Jeppe Nybroe frem for at fortælle om sine 28 dage i helvede.

- De truede med at dræbe mig. De truede også med at sælge mig videre. Hvis jeg var blevet solgt, havde jeg nok siddet dernede i mange år, siger Jeppe Nybroe.

Sammen med en palæstinensisk kollega blev han bortført af bevæbnede mænd i den libanesiske by Arsal tæt på grænsen til Syrien.

- Jeg har aldrig i mit liv været så bange, siger Jeppe Nybroe til TV 2 NYHEDERNE.

Jeppe Nybroe og hans makker blev kørt væk fra byen og ved stadig ikke, om de blev holdt som gidsler i Libanon eller Syrien. Gidseltagernes første krav til familien var fem millioner dollars – altså næsten 27 millioner danske kroner. Den endelige løsesum er hemmelig, men familie og venner har samlet ind til hans befrielse, så han i dag er tilbage i Danmark.

Han er stadig stærkt mærket af oplevelsen og bryder sammen i gråd, da han skal fortælle, hvordan han har det i dag.

- Jeg har det som en blanding af angst for mange ting og så lykke over at være hjemme og i live. Jeg tænker meget på andre mennesker, som stadig sidder og er kidnappet, siger Jeppe Nybroe.

Han opholder sig for tiden i et nordsjællandsk sommerhus, hvor han er i jævnlig kontakt med en psykolog.

Det er svært for ham at vænne sig til friheden.

- Bare det at kunne gå på toilettet. I nat havde jeg igen mareridt, som handlede om, hvad der var sket og handlede om, at jeg ikke kunne få lov at gå på toilettet, siger Jeppe Nybroe.

- Ikke at blive slået og ikke at blive pisket og hele tiden være bange og angst. Det er noget, jeg stadig skal vænne mig til.

Jeppe Nybroe

Journalist. 41 år gammel.

Har de seneste år boet i Beirut i Libanon og arbejdet som freelance journalist.

Tidligere krigskorrespondent og vært på TV Avisen, hvor han blev fyret efter omfattende kritik for manipulation af et indslag fra Irak.

Siden har han været redaktionssekretær på Nyhedsavisen, på BT’s webtv-redaktion og vært på TV 2 Øst.

Han måtte flygte fra jobbet som nyhedsredaktør på Libya Alhurra TV i 2012 efter at være blevet overfaldet i forbindelse med dækningen af valget.

Han har også været nyhedschef og udviklingskonsulent på Mongol TV i Mongoliet.