Udland

200 sultet ihjel: Familier spiser hunde

Næsten 200 er døde i flygtningelejr på grund af for lidt mad og medicin. Familier spiser hunde, lyder det.

Den syriske hær har brugt sult som et "krigsvåben" under belejringen af en palæstinensisk flygtningelejr i Damaskus-forstaden Yarmuk, lyder det i en ny rapport fra Amnesty International.

Rapporten beskriver tilstanden for palæstinensiske og syriske civile i Yarmuk, hvor knap 200 personer har mistet livet siden juli 2013, efter at adgangen til mad og medicin blev begrænset af hæren. 128 af dødsfaldene skyldes sult, lyder det.

- Livet i Yarmuk er i stigende grad blevet uudholdeligt for de desperate civile, som sulter og er fanget i en nedadgående spiral af lidelser uden mulighed for at flygte, siger Philip Luther, direktør i Amnesty International, i en meddelelse.

En FN-rapport kritiserede tidligere på måneden situationen i Yarmuk, hvor 20.000 personer er fanget uden mad og medicin. Rapporten bygger på 2600 interviews med kilder i regionen.

Yarmuk betegnes som en palæstinensisk flygtningelejr, men er i realiteten et boligområde med almindelige beboelsesejendomme i Syriens hovedstad, Damaskus.

FN's hjælpeorganisation for palæstinensiske flygtninge i Mellemøsten og andre organisationer har flere gange appelleret til, at den syriske regering ophæver belejringen af Yarmuk.

Ifølge Amnesty Internationals rapport lider mindst 60 procent af dem, der fortsat opholder sig i Yarmuk, af underernæring. Beboerne har ikke spist frugt eller grøntsager i månedsvis.

- Den syriske hær begår krigsforbrydelser ved at bruge sult som krigsvåben mod civile, siger Philip Luther.

Han forklarer, at familier må ty til at spise katte og hunde, og at civile er blevet angrebet af snigskytter, mens de har ledt efter mad.

Børn og ældre er dem, der lider mest ifølge rapporten, og 18 børn, herunder spædbørn, har mistet livet.

/ritzau/AFP