Udland

Jeppe Nybroe holdt som gidsel i Libanon

En dansk journalist, der for en mĂĄned siden blev taget som gidsel i Libanon, er blevet frigivet.

Det drejer sig ifølge tv2.dk's oplysninger om den 40-årige journalist og tidligere studievært hos Danmarks Radio, Jeppe Nybroe.

Jeppe Nybroes bror, nyhedschef på TV 2, Jacob Nybroe, bekræfter, at hans bror efter en måned som gidsel nu befinder sig et sikkert sted.

- Han har det efter omstændighederne godt, men familien vil gerne være i fred, siger Jacob Nybroe til TV 2.

Ifølge tv2.dk's oplysninger blev Jeppe Nybroe kidnappet 7. februar, efter han have lejet en bil i Beirut, Libanons hovedstad, hvor han arbejdede som freelancejournalist. Det skete en måned efter, at han 6. januar på sin Facebook-profil skrev "back in Beirut".

Hvor, han har været holdt som gidsel, er fortsat usikkert - det kan have været i grænseområdet i både Syrien og Libanon.

Af hensyn til familien og forhandlingerne med bortførerne har kidnapningen indtil nu været hemmeligholdt. Jacob Nybroe ønsker heller ikke at kommentere en eventuel løsesum - eller i givet fald dens størrelse.

- Min bror har været holdt som gidsel i en periode. Af hensyn til ham og andre eventuelle gidselsager har jeg ikke flere kommentarer, siger Jeppe Nybroes bror, Jacob Nybroe.

En journalist fra Libyen skal ifølge Politikens oplysninger være kidnappet sammen med Jeppe Nybroe. Avisen skriver, at der er tale om en mand ved navn Rami, som tidligere har arbejdet for magasinerne Time og Der Spiegel.

Jeppe har tidligere mĂĄttet flygte fra Libyen.

I sommer blev han overfaldet, da han protesterede mod, at valgdækningen tv-stationen Libya Alhurra TV, hvor han var ansat som nyhedsdirektør, blev forsøgt kapret.