Udland

USA’s militær skal på hestekur

USA’s militær skal på skrump. I hvert fald, hvis det er op til Pentagon og forsvarsminister Chuck Hagel, der med et nyt budgetforslag vil skære antallet af soldater ned til det laveste antal siden tiden før 2. verdenskrig.

Forslaget om militærets nye budget kommer efter, at man nu har nedtrappet indsatsen i Irak og Afghanistan. Forslaget lægger op til en kamp i Kongressen, hvor republikanerne historisk set har vægtet militæret højt. Bliver forslaget stemt igennem reduceres den amerikanske styrke fra 520.000 mand til mellem 440.000 og 450.000 mand.

Kongressen modificerer altid præsidentens budgetforslag. Det kommer til at ske igen, men spørgsmålet er, i hvilken grad de kommer til at gøre det denne gang, sagde Kathleen Hicks, en tidligere topfigur i det amerikanske forsvar, til Reuters.

Kathleen Hicks mener, at nedskæring i personalet bliver svært at sluge for Kongressen, især op til midtvejsvalget.

Nedskæring får modstand i Kongressen

Det skyldes især, at nedskæringerne vil koste jobs, og muligvis også betyde baselukninger, mens det vil have betydning for flere underleverandører, hvilket medlemmerne af Kongressen helst vil undgå op til et valg.

Siden Obama kom til magten i 2008 har han haft et klart ønske om at reducere omkostningerne til forsvaret, så man i stedet kunne fokusere på de massive økonomiske problemer, som landet står over for.

Ifølge Chuck Hagel kommer nedskæringen i styrken for at fokusere på en teknologisk overlegenhed. Personaleomkostninger udgør omkring halvdelen af supermagtens forsvarsbudget.

Fra regeringens side lyder det, at hvis Kongressen afviser at skære i mandskabet, vil det føre til dårligere trænede og udstyrede soldater.