Udland

Frysende dreng hitter på de sociale medier

En stakkels 11-årig dreng sidder ved et busstoppested i den iskolde vinterkulde – uden jakke på. Han fryser tydeligvis, mens han kigger forvirret rundt. Tænderne klaprer. Vil du give ham din jakke?

Det har den norske nødhjælpsorganisation SOS Børnebyerne forsøgt at få svaret på. De har med skjult kamera optaget, hvordan indbyggerne i Oslo reagerer på, at 11-årige Johannes sidder ved et busstoppested midt i den norske hovedstad.

- Har du ikke nogen jakke?, spørger en ung kvinde, der sidder ved siden af med sin mobiltelefon.

- Nej, der er en, der har stjålet den, svarer Johannes.

Som det kan ses af videoen, der er blevet et viralt hit på de sociale medier, er nordmændene villige til at hjælpe den frysende dreng. Den ene forbipasserende efter den anden tilbyder at give deres jakke til den 11-årige dreng, og han får også handsker, halstørklæder og trøjer for at holde varmen.

Nødhjælpsorganisationen har iværksat kampagnen for at skabe opmærksomhed om den kaotiske situation i det urosplagede Syrien, hvor mange børn lider under den kolde vinter. De opfordrer til, at man støtter SOS Børnebyerne her, der hjælper de syriske børn med blandt andet jakker. 

På YouTube har flere end 400.000 personer været forbi for at se den frysende dreng fra Oslo.

Du kan se, hvordan folk reagerer på den frysende dreng i Oslo i klippet øverst i artiklen