Udland

Voldsomme demonstrationer fortsætter i Venezuela

Fredag kom det igen til sammenstød mellem demonstranter og sikkerhedsstyrker i Venezuelas hovedstad Caracas.

Flere hundrede demonstranter blokkerede trafikken på en af hovedvejene i Caracas, hvor de protesterede mod landets dårlige økonomi, mangel på dagligvarer og den stigende kriminalitet i landet. Sammenstødene har varet i flere dage, og har kostet tre demonstranter livet og adskillige er såret.

Venezuelas præsident, Nicolas Maduro, har i en tv-transmitteret tale forsøgt at forsikre befolkningen om, at man arbejder på at vedtage en landsdækkende plan for fred og sameksistens.

Maduro, som overtog præsidentembedet i april efter Hugo Chavez' død, har tidligere advaret om, at der er spirende kup-planer mod regeringen. Torsdag udstedte myndighederne en arrestordre på oppositionslederen Leopoldo Lopez i forbindelse med de mange protester, skriver CNN.

Inflationen i Venezuela, som ligger på 56,2 procent, er den højeste i verden. Flere almindelige dagligvarer, som for eksempel toiletpapir, mangler på hylderne i butikkerne.