Udland

Ulla Terkelsen: Assad-styret trækker tiden ud

-Forhandlingerne humper af sted. Der er ikke kommet noget fremskridt og spørgsmålet er også, om der kommer det.

Så negativt beskriver TV2’s korrespondent Ulla Terkelsen den seneste runde af Syrien-forhandlinger i Geneve. Her sidder repræsentanter for præsident Assads styre, de syriske oprørere og FN sammen for at prøve at finde en løsning på den stadig mere blodige borgerkrig i Syrien.

Forhandlingerne lider imidlertid under, at Assad-styret har stor interesse i at trække tiden ud, fortæller hun:

-Jo længere tid der går, jo mere spilles bolden over i Assad-styrets lejr. De kan vinde militært frem. Og samtidigt bliver deres påstand om, at det er jihadister, der er skyld i problemerne i Syrien, stadig mere sand. Jo mere de islamiske oprørerne slås med styret og med hinanden - jo mere vinder styrets påstand om, at det syriske problem handler om terrorister, internationalt gehør.

- Derfor trækker de den så langt tid de kan, for at verdenssamfundet skal give dem ret og sige: ”Ja, det er terrorisme, der er problemet i Syrien, det er ikke Assad”. Assads styre arbejder på at vinde verdensoffentligheden over på sin side. Assad er måske ikke nogens yndlings-diktator, men hans styre er dog bedre, end hvis disse ”vilde mænd” får magten. Det er den underliggende taktik. Det er det, der gør FN’s arbejde håbløst, rapporterer Ulla Terkelsen.