Udland

Britisk militær fik tilsendt syv bombepakker

Den britiske regering har en formodning om, at det er nordirske terrorister, der tirsdag, onsdag og torsdag har sendt eksplosive pakker til en række af hærens hvervekontorer.

 - Politiets bombeeksperter har taget sig af de syv pakker, siger en talskvinde for premierminister David Cameron ifølge nyhedsbureauet Reuters og tilføjer, at pakkerne bærer "kendetegn" fra den nordirske terrorisme.

 Hun uddyber ikke, hvordan kendetegnene konkret peger mod Nordirland.

 En anonym kilde fortæller til nyhedsbureauet AFP, at pakkerne kunne have forvoldt skade.  Pakkerne er blevet leveret i rundt omkring i landet byerne Chatham, Reading, Aldershot, Brighton, Canterbury, Oxford og Slough.  I Slough vest for hovedstaden London blev et indkøbscenter torsdag midlertidigt evakueret tæt på det kontor, der havde modtaget pakken.

 - Når vi får en melding om en mistænkelig pakke, har vi en rutine, der betyder, at vi evakuerer området, hvis det er nødvendigt, indtil vi kan være sikre på, at der ikke er nogen fare, forklarer politichef Stan Gilmour til nyhedsbureauet AFP.

 - Indholdet af pakkerne er mistænkeligt og vil nu blive sendt til undersøgelser, tilføjer han.