Udland

Ulla Terkelsen: Syrien-forhandlere er glade for små fremskridt

-Her i byen kigger man efter selv meget små ting, som de kan være enige om. Man er sådan sågar lykkelige, hvis de kan sidde i samme rum.

Det siger TV2’s korrespondent Ulla Terkelsen fra Geneve i Schweitz, hvor parterne i den syriske borgerkrig forhandler med FN som forhandlingsleder. Forhandlingerne er gået trægt indtil nu, men i dag kom en lille opmuntring, da begge parter udtrykte sig positivt om en ide om at sende alle udenlandske deltagere i borgerkrigen hjem.

-Om det kan føres ud i livet, eventuelt som del af et overgangsstyre, det ved vi ikke endnu. Hovedindvendingen mod et overgangsstyre har hele tiden været fra den syriske regering, at man har et godt – og legitimt – regime, der er udsat for angreb fra terrorister. Omvendt siger oppositionen, at det netop er Assad og hans regering, der er problemet. Men hvis man overhovedet kan diskutere om et overgangsstyre, så er det godt tegn i denne desperate situation.

-Der er nogle åbninger alene i den kendsgerning, at man har kontakt omkring en løsning i Homs.  Om Homs kan gå hen og blive noget sprede sig til det øvrige land – det ved vi ikke endnu. Man regner med, at der i alt er omkring 800.000 mennesker i Syrien, der sidder i en lignende situation. Altså indespærret et sted, hvor de hverken kan komme ud eller få forsyninger ind, siger Ulla Terkelsen.