Udland

Tantholdt: Evakuering genoptaget i Homs

I løbet af formiddagen forventes evakueringen af den syriske by Homs at blive genoptaget. Evakueringen blev ellers indstillet i går - angiveligt på grund af logistiske problemer.  I dag er sidste chance for indbyggerne, hvis de skal ud af Homs. Det er nemlig sidste dag, inden den aftalte våbenhvile udløber.

Våbenhvilen trådte i kraft i fredags, og siden da er omkring 1200 af byens indbyggere blevet evakueret. Mange syrere venter fortsat på at komme ud af den belejrede by.

TV 2s korrespondent Rasmus Tantholdt er i Homs, hvor han følger evakueringen. Han fortæller, at mandskab netop nu er ved at gøre sig klar til at hente flere syrere ud fra Homs' gamle bydel.

- Det er en yderst farlig og kompliceret mission, hvor der før er blevet skudt efter FNs biler, og fire nødhjælpsarbejdere er blevet såret, fortæller Rasmus Tantholdt, der tilføjer, at man satser på at få alle ud af byens gamle bydel i dag.

- Helt usædvanligt begynder man evakueringen om formiddagen. De andre dage er man først begyndt i løbet af eftermiddagen, så noget tyder på at man satser på at arbejde hele dagen. Spørgsmålet er jo så, om det lykkes at få alle ud, og om våbenhvilen igen bliver brudt.