Udland

Evakueret fra Homs: Vi har ingen fremtid

- Vi måtte spise bulgur med rotteafføring. Vi spiste katte og alt grønt omkring os. Vi var ved at dø.

Sådan fortæller Abu Hadi, et af mennesker, der i dag blev evakueret fra den belejrede by Homs. Familiefaderen har sine fire døtre med ud fra belejringen. Men hans kone og hans søn blev dræbt i løbet af to års indespærring i byen.

- Nu er vi tilbage i livet, men fremtiden er uden håb. Jeg har ingen kone, ingen søn og intet hus. Jeg har mine fire døtre, men ingen fremtid, siger han.

Selvom mange af de evakuerede er afkræftede og ulykkelige, så kalder FN det alligevel en meget glædelig dag, hvor det lykkedes at køre fire busser ind i den belejrede by – og ud igen med omkring 200 mennesker.

- Det har været en fantastisk dag. Vi har kørt to gange med nødhjælp og har evakueret over 200 mennesker. Nogle er sårede, og de er på vej til hospitalet nu. Det er en god dag, siger FN’s nødhjælpschef Yacoub el Hillo.