Udland

Lektion i at lave bilbombe gik helt galt

Mindst 21 militante islamister blev dræbt ved en eksplosion i Irak mandag. Tilsyneladende fordi, at en lektion i at fremstille bilbomber gik grueligt galt, skriver CNN.

Der er fundet et kamera inde i det hus, hvor eksplosionen fandt sted. Politiet mener, at en person var i gang med optage en demonstration af, hvordan sprængladninger bliver placeret i en bil.

Kropsdele fra hovedsageligt unge mænd lå spredt over hele huset, da sikkerhedsfolk ankom til stedet.

Seks mænd overlevede eksplosionen med svære kvæstelser, mens sikkerhedsfolk anholdt fire andre, som forsøgte at flygte fra huset.

Politiet mener, at huset fungerede som en lille træningsbase for bevægelsen Islamisk stat for Irak og Syrien (Isis), der er tæt forbundet med al-Qaeda. Antagelsen bygger blandt andet på fund af dokumenter og flag, som normalt bruges at den slags militante grupper.

Eksplosionen fandt sted inde i et fjerntliggende hus nordøst for Samarra, der ligger godt 110 kilometer nord for hovedstaden Bagdad.

Samarra domineres af sunnimuslimer. Terrorister fra al-Qaeda-grupper, der er sunnimuslimer, har siden sidste efterår optrappet deres kamp mod premierminister Nuri al-Malikis shiadominerede regering og alle, der støtter den.

Det store flertal af irakerne er shiamuslimer. Andre steder i Irak blev mindst 14 personer dræbt og 29 andre kvæstet mandag som følge af skyderier og bombeangreb, oplyser myndighederne til CNN.