Udland

Det tredje parti kemiske våben er sendt ud af Syrien

Syrien halter stadig bagefter med at få tyndet ud i landets kemiske våben. Tredje parti er nu sendt af sted.

Endnu et parti af Syriens kemiske våben har forladt det krigshærgede land, oplyser FN i en udtalelse.

Andre kemiske materialer er blevet destrueret inde i landet som en del af de syriske forpligtelser om at skille sig af med den farlige kemi i henhold til de internationale aftaler.

FN oplyser ikke umiddelbart omfanget af ​materialerne, der nu er sendt ud eller er blevet ødelagt, men opfordrer de syriske myndigheder til at fremskynde processen.

Indtil mandagens nyhed havde det syriske regime blot formået at fjerne omtrent fire procent af landets kemiske våbenarsenal, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Således lykkedes det ikke det syriske regime at indfri den oprindelige målsætning om, at de kemiske våben skulle være ude af landet senest 5. februar.

Organisationen for Forbud mod Kemiske Våben (Opwc) sagde imidlertid i sidste uge, at man ikke mistænker præsident Bashar al-Assad for med vilje at forsinke processen.

Opwc vurderede for nylig, at destrueringen af kemiske våben i Syrien bliver tre måneder forsinket og formentligt først vil være færdig i slutningen af juni.

Et dansk fragtskib og et dansk krigsfartøj deltager i arbejdet med at transportere de kemiske våben væk.

Det var USA og Rusland, som stod bag planen om at fjerne alle de kemiske våben fra syrisk jord. Det skete efter et kemisk angreb på en forstad til Damaskus sidste år.