Udland

Blodig weekend i afrikansk hovedstad: Politiker skudt

Lokalpolitikeren havde lørdag fordømt volden mod muslimer i Bangui. Søndag blev han slået ihjel.

Mindst 11 mennesker meldes dræbt i hovedstaden Bangui i Den Centralafrikanske Republik (CAR) efter endnu en weekend plaget af uroligheder.

Lørdag aften kom det til sammenstød mellem kristne og muslimer i den vestlige del af storbyen, hvor mange bygninger blev sat i brand, lyder det fra øjenvidner.

En indbygger fortæller, at en muslimsk mand blev slået ihjel og derefter brændt, før hans lig blev efterladt foran det lokale rådhus. Han havde angiveligt dræbt en kristen kvinde.

En kristen mand blev skudt og dræbt af fredsbevarende styrker fra Rwanda, da han skulle til at brænde liget af en muslim, som han netop havde slået ihjel, lyder det fra et andet øjenvidne.

Human Rights Watch bekræfter beretningerne og tilføjer, at en anden muslim blev lynchet tidligere søndag nær det central marked i Bangui.

Søndag blev en lokalpolitiker skudt og dræbt af ukendte gerningsmænd, der kom kørende på en motorcykel. Jean-Emmanuel Ndjaroua havde dagen forinden fordømt volden mod muslimske indbyggere.

Den tidligere franske koloni har i næsten et år været plaget af vold, efter at de primært muslimske Seleka-oprørere tog magten i et statskup, der i marts fjernede præsident Francois Bozize.

Mere end halvdelen af landets 4,6 millioner indbyggere har brug for hjælp, og næsten en million mennesker er flygtet fra deres hjem.

Kristne grupperinger kendt som "anti-balaka" - hvilket betyder anti-machete - kæmper mod Seleka, og FN estimerer, at gengældelsesvolden har kostet tusindvis af liv.

FN har advaret om, at situationen kan udvikle sig til folkemord. Ifølge FN-udsendinge er op til 6000 børn i CAR blevet rekrutteret af væbnede grupper og tvunget til at begå grusomme handlinger i konflikten i landet.

/ritzau/AFP