Udland

Spanien: "Enorm vrede over kongehuset"

Den spanske prinsesse Christina skal i dag vidne i retten i en stor svindelsag. Og det har vakt enorm vrede og forargelse i Spanien, at kong Juan Carlos' yngste barn nu tilsyneladende er blevet rodet ind i en svindelsag.

Det fortæller TV2’s udsendte medarbejder Jeppe Krogager, der følger retssagen på Mallorca.

-Vi er i et land, der er ramt af krise. Og i krisens skygge er der kommet en række korruptionssager frem. Politikere og fagforeningsfolk er blandet ind i magtmisbrug og i at tilrane sig offentlige midler. Nu er det også kongehuset. Det er noget, der vækker megen vrede, siger Jeppe Krogager.

Christinas mand er anklaget for at have stukket millioner af kroner i sin egen lomme - penge, der egentlig skulle være gået til hans velgørende fond. Både hun og hendes mand nægter sig skyldige, men sagen er alvorlig for det spanske kongehus, der i forvejen mangler opbakning i befolkningen.

-Det er et monarki, der er gået fra at være utroligt populært, på grund af kongens rolle i indførelsen af demokratiet i Spanien. Han satte sig op imod militærkupforsøg i 80’erne. Og det er en endnu en pind i ligkisten, når kongens egen datter nu sidder som sigtet i en retssal, siger Jeppe Krogager.