Udland

Prinsesse svarer undvigende i korruptionssag

Den spanske prinsesse svarer undvigende på dommerens spørgsmål i en sag om korruption og hvidvaskning af penge.

 Den 48-åriges spanske kongedatter Cristina smilede til den fremmødte verdenspresse, da hun lørdag ankom til retten på Mallorca. Anledningen til prinsessens besøg på ferieøen er dog ret alvorlig.

 Hun har lørdag skulle svare på dommerens spørgsmål i en sag om svindel med offentlige midler og hvidvask af sorte penge.

 Men trods den alvorlige anklage var prinsessen helt afslappet i retten, fortæller advokaten Manuel Delgado, der er til stede i retten.

 - 95 procent af hendes svar er undvigende. Hun er rolig, afslappet og godt forberedt, siger advokaten i en pause i afhøringen.

Ægtemand mistænkt for millionsvindel

Sagen har forbindelser til prinsessens mand, Iñaki Urdangarin, der er kommet i myndighedernes søgelys på grund af mistanker om, at han har svindlet med offentlige midler i størrelsesordenen seks millioner euro - omkring 45 millioner kroner.

 Prinsesse Cristina ejer sammen med sin mand firmaet Aizoon, som myndighederne har mistænkt for at være et selskab, der er brugt til hvidvask af sorte penge. Men trods hendes indblanding i firmaet, var der mange spørgsmål, hun ikke kunne svare på.

 - Hun bruger sin ret til ikke at svare på spørgsmål, der kan kompromittere hende. Hun afviger ikke fra det manuskript, vi havde forventet: Enten ved hun det, eller også svarer hun ikke - og det er dét, siger Manuel Delgado.

Har stor tillid til sin mand

Desuden skulle prinsessen have ytret over for dommeren, at hun har "stor tillid" til sin mand.

 Sagen vækker stor opsigt, fordi det er første gang i moderne tid, at et så højtstående medlem af kongefamilien må møde op i retten, mistænkt for at have brudt loven.

 Samtidig er det et nyt, sort kapitel for det spanske kongehus, der med kong Juan Carlos i spidsen nyder mindre og mindre opbakning fra den spanske befolkning.