Udland

Egyptens hær dræber 16 islamister

 Lørdag har den egyptiske hærs luftvåben dræbt 16 medlemmer af Det Muslimske Broderskab på Sinai-halvøen.

 - 16 ekstremt farlige ekstremister fra Det Muslimske Broderskab er blevet dræbt, bekræfter hærens talsmand Ahmed Ali på Facebook.

 Angrebet på broderskabet kommer, efter at militante i januar skød en af hærens helikoptere ned i den nordlige del af Sinai-halvøen og dræbte alle om bord.

 Sinai-halvøen har siden afsættelsen af Mursi i juli været hjemsted for militante, der herfra har planlagt angreb mod flere steder i Egypten.

Blev anklaget for terrorisme

Det Muslimske Broderskab blev i december stemplet som en terroristgruppe, efter en selvmordsbomber dræbte 15 personer foran et politihovedkvarter.

 Broderskabet hævder at have lagt de voldelige metoder bag sig "for flere årtier siden" - og at de nu kun benytter sig af "fredelige midler".

 En anden gruppe, Ansar Beit Al-Maqdis, har taget ansvaret for december-angrebet mod politihovedkvarteret - samt et andet angreb mod en politistation i hovedstaden Kairo i januar.

 Gruppen, der angiveligt er inspireret af al-Qaedas militante islamistiske ideologi, holder til på den tyndt befolkede nordlige del af Sinai-halvøen tæt på grænsen til Gaza-striben og Israel.