Udland

Svindel-skandale truer det spanske kongehus

En sag om svindel for millioner truer for tiden det spanske kongehus.

I centrum af sagen finder vi den spanske konges yngste datter, Prinsesse Cristina, og hendes mand Iñaki Urdangarín. Manden anklages for at have raget millioner til sig, der skulle være gået til samfundsnyttige projekter.

Det der svarer til 44 millioner kroner er ifølge anklagerne havnet i lommen på prinsessens mand. Lørdag skal Prinsesse Cristina afhøres omkring hendes medvirken. Prinsessen er mistænkt for at være med til at hvidvaske penge og snyde i skat.

Parret, der har titlen Hertugparret af Palma, bedyrer deres uskyld inden starten på Spaniens mest celebre retssag i nyere tid.

Over artiklen kan du se reportagen fra Palma i Spanien, hvor stemningen er højspændt inden starten på retssagen.