Kerry indrømmer: Assad går frem i Syrien

Den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, indrømmer, at præsident Bashar al-Assads styrker i øjeblikket har trukket det lange strå i den syriske borgerkrig.

- Det er rimeligt at sige, at Assad har forbedret sin position en smule. Men han har ikke vundet. Der er dødvande, siger John Kerry i et interview med CNN.

Udenrigsministeren benægter dog - trods af det stigende antal døde i den snart tre år lange konflikt - at USA's politiske kurs i Syrien har slået fejl på

- Det er bare meget udfordrende og meget vanskeligt, lyder det fra Kerry.

Januar har været den mest dødbringende måned hidtil i konflikten i Syrien - omkring 6000 mennesker er blevet slået ihjel.

Kerry siger, at USA "altid er i færd med at revurdere, om der er mere, vi kan gør eller bør gøre".

USA's præsident, Barack Obama, har indtil videre nægtet at forsyne oprørerne, der kæmper mod Assads styrker, med tunge våben. Frygten er, at militante grupper kan få adgang til artilleriet.

I stedet sender USA blandt andet skudsikre veste og kommunikationsudstyr til oprørsstyrkerne.

Den syriske borgerkrig har indtil videre kostet omkring 136.000 mennesker livet, og millioner af mennesker er flygtet fra deres hjem.

I næste uge ventes oppositionen og det syriske styre at mødes i Genève til anden runde af fredsforhandlingerne.

Første runde sluttede uden resultater, men en del iagttagere mener, at der blev taget små skridt frem mod aftaler om humanitær hjælp og måske en mere fredelig fremtid for den syriske befolkning.