Udland

Specifikke terrortrusler få dage før vinter-OL

Amerikanske embedsmænd advarer om, at sikkerheden omkring vinter-OL i Sotji kan være i fare. Det skriver CNN få dage før, at den store sportsbegivenhed går i gang i Rusland.

- Der er et antal specifikke trusler af forskellige grader af troværdighed, som vi har sporet, siger Matthew Olsen, chef for det nationale center for terrorbekæmpelse, ifølge CNN.

- Og vi arbejder meget tæt sammen med russerne og med andre for at overvåge enhver trussel og stoppe dem, siger han.

Vinter-OL begynder fredag, og Rusland har strammet ekstremt meget op på sikkerheden op til begivenheden efter de blodige terrorangreb i Volgograd i december.

Over 30.000 politifolk og soldater er sat ind for at sikre vinter-OL. Derfor tror Matthew Olsen heller ikke, at selve sportsarenaerne er i farezonen.

- Den primære terrortrussel kommer fra Imarat Kavkaz - nok den mest fremtrædende terrorgruppe i Rusland. Den har gjort det klart, at den ønsker at udføre angreb i optakten til legene, siger Olsen.

- Vi tror, at der er størst fare for et potentielt terrorangreb uden for legenes mødesteder i Sotji og uden for Sotji, tilføjer han.

Hans vurdering bliver bakket op af republikaneren Mike Rogers, der er formand for efterretningsudvalget i Repræsentanternes Hus, skriver CNN.

USA har tilbudt sin fulde støtte til russerne op til de olympiske vinterlege.

Pentagon har stillet to flådefartøjer i Sortehavet samt militærfly til rådighed, hvis det skulle blive nødvendigt. Det sker, efter at to militante islamister i en video havde taget ansvaret for terrorangrebene i Volgograd før nytår. Her mistede i alt 34 mennesker livet.

Iført selvmordsbælter advarede de Ruslands præsident om, at militante islamister også vil være "til stede" ved vinter-OL i sortehavsbyen, der foregår fra 7. til 23. februar.