Udland

Ukrainsk minister: Han har bare en skramme på kinden

Dmytro Bulatov er en af de ukrainske aktivister, der i de seneste uger har været med til at organisere demonstrationer mod Ukrainas præsident Viktor Janukovitsj.

22. januar forsvandt han, for så dukke op igen blodig og tilsyneladende forslået otte dage senere. Samme dag, hvor Ukraines sygemeldte præsident Viktor Janukovitj underskrev en lov om benådning til tilbageholdte demonstranter.

Selv hævdede Bulatov, at han var blevet bortført af mænd med russisk accent, som torturerede og korsfæstede ham - men det nægtede Ukraines udenrigsminister i første omgang kunne have sin rigtighed.

- Rent fysisk er manden i god form. Han har bare en skramme på det ene kind, sagde udenrigsminister Leonid Kozjara til Al Jazeera lørdag.

- Det virker som om, at den påståede historie om, at han blev bortført og tortureret, ikke er helt sand. Dette er fortsat under efterforskning, sagde Kozjara.

Ifølge Dagbladet faldt disse udtalelser dog en hel del for brystet, og derfor gik de ukrainske myndigheder efterfølgende ud med en pressemeddelelse, der gjorde det klart, at Kozjara mente noget andet, end det, han sagde.

- Udtalelsen gir ikke et rigtigt billede af det, Kozjara mener om denne tragiske hændelse, står der ifølge Dagbladet..

- Ministeren er meget ked af det, der er sket med Dmytro Bulatov og ønsker ham god og snarlig bedring, fortsætter pressemeddelelsen.

Kort efter, at Bulatov blev indlagt på sygehuset i Kiev fredag, troppede politi og anklagemyndighed op og gjorde det klart, at han var efterlyst for at have organiseret optøjer.

Derfor vil han komme i husarrest, så snart han bliver udskrevet.