Tantholdt: Thailand frygter militærkup

16x9

Rasmus Tantholdt og hans fotograf Anders Bach har i den seneste tid dækket urolighederne i Thailand, der har ledt op til valget, der blev afholdt i da

Rasmus Tantholdt og hans fotograf Anders Bach har i den seneste tid dækket urolighederne i Thailand, der har ledt op til valget, der blev afholdt i dag. De to har haft begivenhederne tæt inde på livet og har talt med thailænderne på gaden om deres meninger og følelser omkring valget. I går blev de fanget i krydsilden, da kampe udbrød mellem demonstranter, hvor der blev affyret skud og kastet med granater. De måtte sammen med flere andre søge dækning i forhallen til et storcenter.

I  aften har Rasmus Tantholdt siddet klar til at svare på jeres spørgsmål via et web-kamera direkte fra Bangkok. Her kunne du få svar på den aktuelle situation i Thailand, og spørge ind til Rasmus Tantholdts egne oplevelser i Bangkok.

På tv2.dk vil vi i fremtiden bringe flere muligheder for live chat med Rasmus Tantholdt, der vil sidde med på web-kamera.

I dag gik thailænderne til valg efter længere tids uroligheder og demonstrationer mod den siddende premierminister Yingluck Shinawatra.

Lek Kamonthip er en af de 49 millioner thailændere, som i dag har muligheden for at stemme.

- Jeg er spændt, fordi jeg gerne vil have valg, men jeg har hørt i nyhederne, at stemmeboksene er låst inde af demonstranterne og politiet gør ingenting, siger hun på vej ned til valgstedet.

Sikkerheden omkring de mange valgsteder i Bangkok i er massiv. I går var fotograf Anders Bach og jeg i Laksi-distriktet i det nordlige Bangkok, hvor der blev skudt med automatrifler og kastet med granater. Syv mennesker blev såret, og mirakuløst nok blev ingen dræbt. I dag er flere tusinde politifolk udkommanderet for at sørge for, at vælgerne kan stemme i fred og ro.