Udland

TV: Aktivist bortført og korsfæstet

En ukrainsk oppositionsaktivist, der har været forsvundet siden d. 22. januar, er nu dukket op – blodig og med beretninger om bortførelse og tortur:

- Mit øre blev skåret af. Jeg blev skåret i ansigtet. Der er ikke et sted på kroppen, der ikke er blevet slået, fortæller Dmytro Bulatov, der efter otte dages fangeskab blev efterladt i en skov.

Han har deltaget i massedemonstrationerne mod præsident Viktor Janukovitj og er blot en ud af flere aktivister, der er blevet bortført den seneste tid.

I sidste uge blev en anden bortført aktivist Yuriy Verbytsky fundet dræbt.

Ifølge det ukrainske nyhedsbureau Interfax er flere end 700 personer blevet indlagt på hospitalet med skader efter vold, efter protesterne begyndte i november måned sidste år.

Dmytro Bulatov dukker op, samme dag som Ukraines sygemeldte præsident Viktor Janukovitj har underskrevet en lov om benådning til tilbageholdte demonstranter.

Til gengæld skal aktivisterne forlade de besatte regeringsbygninger i Kiev. Det har demonstranterne ind til nu afvist, men de har dog overholdt en aftale om våbenhvile, der blev indgået i onsdags.