Udland

Ukraines præsident tager sygeorlov

Ukraines udskældte præsident Viktor Yanukovych har valgt at tage sygeorlov på ubestemt tid.

Det oplyser præsident på sin hjemmeside ifølge den britiske avis The Guardian.

Sygeorloven kommer samtidig med, at landet befinder sig i decideret politisk kaos. I løbet af de seneste to måneder har tusindvis af demonstranter således været på gaderne i specielt Kiev, hvor de kræver præsidentens og regeringens afgang.

Ifølge hjemmesiden skulle Viktor Yanukovych lide af form for luftvejs infektion og høj feber, men det er uklart, hvor alvorlige hans symptomer er.

Forud for sygemeldingen tilbød Yanukovych amnesti til de mange mennesker, der er blevet anholdt under de seneste ugers demonstrationer, mod at demonstranterne øjeblikkeligt forlader de regeringsbygninger, der i øjeblikket besættes.

Demonstranterne har dog i en udtalelse nægtet at imødekommet kravet, eftersom de anser de 328 anholdte som politiske fanger.

opdateres..

Nøglebegivenheder i Ukraine:

  • 21. november 2013: Ukraine annoncerer, at man ikke ikke har tænkt sig at underskrive en aftale, der har til hensigt at bringe landet tættere på EU. I stedet søger Yanukovych-regeringen at nærme sig Rusland.
  • 30. november 2013: Politiet anholder talrige af oppositionens demonstranter i et voldeligt sammenstød i Kievs gader.
  • 17. december 2013: Rusland takker ja til at købe ukrainske statsobligationer for 11 milliarder euro. Samtidig giver man Ukraine rabat på gaspriserne.
  • 22 januar 2014: Mindst to demonstranter dør af skudsår efter sammenstød med politiet i Kievs gader.