Udland

Ukraine: Justitsministeriet besat

Demonstranter i Ukraines hovedstad Kiev har søndag besat landets Justitsministerium, rapporterer telegrambureauet APF.

Demonstranterne er tilsyneladende trængt ind i bygningen uden at møde modstand, og ifølge AFP er de gået i gang med at bygge barrikader rundt om bygningen.

Det sker efter en dramatisk dag i Ukraine, hvor demonstranterne i Kiev begravede et af ofrene for de seneste dages vold - en demonstrant, der angiveligt blev skudt af politiet. Politiet afviser dog den beskyldning, og siger at demonstranten blev skudt af uidentificerede gerningsmænd.

Konflikten i Ukraine mellem regeringen og demonstranterne er blevet skærpet i weekenden, efter oppositionsledere lørdag afslog et tilbud fra præsident Victor Janukovitj om  at  en af oppositionens ledere kunne bliver ny premierminister.

Skærpelsen giver sig blandt andet udslag i, at der nu for første gang også meldes om regeringsfjendtlige demonstrationer i flere byer i det østlige Ukraine - et område, der ellers hidtil har været præsident Janukovitj's solide magtbase.

Demonstrationerne har varet siden november i hovedstaden Kiev og den vestlige del af Ukraine. De blev udløst, da præsident Janukovitj valgte at opgive en tilnærmelse til EU og i stedet indgå i et tættere samarbejde med Rusland.Traditionelt har det været sådan, at den vestlige del af Ukraine har været mere orienteret mod Europa og EU, mens det østlige  og sydlige Ukraine har været mere orienteret mod nabolandet Rusland.