Udland

Egypten lukker ambassade i naboland efter kidnapninger

Fem egyptiske diplomater er bortført i Libyen. Kidnapperne kræver anholdt militsleder løsladt.

Egypten har evakueret sit diplomatiske personale i Libyen, efter at fire ansatte lørdag blev bortført. Fredag blev en egyptisk diplomat bortført.

Bortførerne, der betegner sig selv som libyske revolutionære, siger, at de fem personer kun vil blive frigivet, hvis myndighederne i Egypten løslader en libysk militsleder, der blev anholdt fredag under et besøg i landet.

De fire diplomater, deriblandt den egyptiske kulturattaché, blev lørdag opsøgt i deres hjem i Tripoli af bevæbnede mænd.

Efterfølgende har Egypten lukket sin ambassade i den libyske hovedstad og sit konsulat i Benghazi. Samtlige medarbejdere er evakueret.

I en henvendelse til tv-stationen al-Arabiya kræver kidnapperne, at militslederen Shaban Hadia, der siden fredag har været tilbageholdt i Egypten, bliver løsladt.

Det forklarede en af de bortførte diplomater via telefon.

- Kidnapperne stiller krav, og vi opfordrer til, at kravene bliver opfyldt og den sigtede Abu Hadia bliver løsladt, siger den ambassadeansatte til tv-kanalen.

Bortførerne kræver Hadia løsladt inden for 24 timer til gengæld for at lade diplomaterne gå. Kidnapperne har ikke sagt noget om konsekvenserne, hvis kravet ikke bliver opfyldt.

/ritzau/Reuters